Αναζήτηση

Διάφορα Κείμενα

Αντιμήνσιο Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

eikona-agiwn-morfou.jpg


eikona-agiwn-morfou.jpg


Ο άγιος Ιάκωβος ‘‘ο με συγχωρείτε

Αρχική Διάφορα Κείμενα Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών
en el fr
Εορτασμός των Τριών Ιεραρχών Εκτύπωση

alt του π. Κυριακού Παπαγιάννη

Τελέσθηκε σήμερα η πανηγυρική θεία Λειτουργία με την ευκαιρία της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στο σχολικό παρεκκλήσιο του Αγίου Γεωργίου στο Περιφερειακό Γυμνάσιο Ακακίου.

 

Της Θείας λειτουργίας προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος συλλειτουργούντων του εφημερίου του σχολείου π. Κωνσταντίνου Κακουρίδη, του π. Παρασκευά Κίκα και των διακόνων π. Ιακώβου και π. Παντελεήμονα.

Συμμετείχαν η Διευθύντρια του σχολείου κα Ελένη Σοφοκλέους, οι μαθητές της Γ΄ τάξης μαζί με τους καθηγητές τους. alt

Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος προς τους μαθητές αναφέρθηκε στο βίο των Τριών  Ιεραρχών και στη τεράστια συμβολή τους στην ελληνική παιδεία.

Στη συνέχεια, τόνισε, τη σημαντικότητα που έχει η ύπαρξη του παρεκκλησίου στο σχολείο, για τους καθηγητές και τους μαθητές, προτρέποντας όλους να συμμετέχουν στις ακολουθίες που τελούνται σ’ αυτό, σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου.  

Τέλος, ο Πανιερώτατος μοίρασε το αντίδωρο στους συμμετέχοντες και έτυχε αβραμιαίας φιλοξενίας από τη διεύθυνση του σχολείου, υποσχόμενος ότι πολύ σύντομα θα επισκεφθεί το σχολείο για να έχει προσωπική επικοινωνία με τους μαθητές, κάτι που γίνεται και με τα άλλα σχολεία της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου.

alt

alt

alt