Αναζήτηση

Διάφορα Κείμενα

Αντιμήνσιο Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

eikona-agiwn-morfou.jpg


eikona-agiwn-morfou.jpg


Ο άγιος Ιάκωβος ‘‘ο με συγχωρείτε

Αρχική Διάφορα Κείμενα Δύο νέοι ιερείς εντάχθηκαν στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου
en el fr
Δύο νέοι ιερείς εντάχθηκαν στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Εκτύπωση

Ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοφάνης Πέτρου Από την 1η Ιανουαρίου 2016, εντάχθηκε στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεοφάνης Πέτρου και την  Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος τέλεσε την εις πρεσβύτερο χειροτονία του διακόνου πατρός Χρήστου Νικολάου. 

Στους αγαπητούς μας  πατέρες Θεοφάνη και Χρήστο  ευχόμαστε ευδόκιμη διακονία και καλή δύναμη στα νέα τους εφημεριακά καθήκοντα.

Βιογραφικό σημείωμα του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμανδρίτου π. Θεοφάνη Πέτρου

Ο π. Θεοφάνης Πέτρου γεννήθηκε στην κατεχόμενη σήμερα κοινότητα της Κυθρέας στις 6 Ιανουαρίου το 1942. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο Κυθρέας και ακολούθως στο Εμπορικό Λύκειο Λευκωσίας. Το 1962 μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο. Το 1968 νυμφεύθηκε τη μακαριστή Ελένη, με την οποία απέκτησε δύο τέκνα, τον Πιερή και τον Μαρίνο. Διάκονος χειροτονήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριο στις 18 Νοεμβρίου 1995 και πρεσβύτερος από τον ίδιο Ιεράρχη στις 2 Νοεμβρίου 1997. Προχειρίσθηκε σε Αρχιμανδρίτη στις 4 Μαρτίου 2001, μετά την κοίμηση της συζύγου του. Υπηρέτησε επί σειρά ετών σε ιερούς ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας καθώς και στα γραφεία της αυτής Αρχιεπισκοπής στο Λονδίνο. Από την 1η Ιανουαρίου 2016, μετά από αίτησή του στον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο, εντάχθηκε στον κλήρο της καθ’  ημάς  Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου και διορίσθηκε εφημέριος στον ιερό ναό Παναγίας της Κοινότητας Λινού.