Αναζήτηση

Διάφορα Κείμενα

Αντιμήνσιο Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

eikona-agiwn-morfou.jpg


eikona-agiwn-morfou.jpg


Ο άγιος Ιάκωβος ‘‘ο με συγχωρείτε

Αρχική Διάφορα Κείμενα Χειροτονία πρεσβυτέρου Θωμά Παπαστεργίου
en el fr
Χειροτονία πρεσβυτέρου Θωμά Παπαστεργίου Εκτύπωση

Διακόνου Φοίβου Παναγιώτου

Με θρησκευτική ευλάβεια εορτάστηκε, την Κυριακή,  24 Σεπτεμβρίου 2017, εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Ενδόξου, Πρωτομάρτυρος και Ισαποστόλου Θέκλης και του Οσίου Θεοφόρου Πατρός ημών Σιλουανού του Αθωνίτου στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμωνος στην Κακοπετριά και συνάμα τελέστηκε η εις πρεσβύτερο χειροτονία του π.Θωμά Παπαστεργίου.

 

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεώς μας και με την αθρόα συμμετοχή των πιστών.

Ο πατήρ Θωμάς Παπαστεργίου είναι απόφοιτος του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι έγγαμος με δύο τέκνα και κατάγεται από την Καρίτσα Πιερίας.

Ο πατήρ Θωμάς στον λόγο του αρχικά ευχαρίστησε τον πανάγαθο Θεό για τον σπόρο της κλήσεως που του φύτρωσε πριν πάρα πολλά χρόνια, στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεόφυτο για την γονιμοποίηση αυτού του σπόρου και για την ταπεινοφροσύνη που έμαθε κοντά του. Ευχαρίστησε επίσης, ανάμεσα σε άλλους, τους πατέρες του ναού π.Αλέξανδρο και π.Αθανάσιο που μαθήτευσε πλάι τους  και τη σύζυγό του, η οποία τον στηρίζει ακράδαντα. Καταληκτικά απευθύνθηκε στους πιστούς λέγοντάς τους τα εξής: «Να προσεύχεστε να μην σβήσει ο θείος πόθος»!.

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος,  νουθετώντας τον π.Θωμά, τόνισε ότι είναι σημαντικός ο πάθος του Χριστού να μην σβήσει μέσα μας και κυρίως στον κληρικό. Ο άνθρωπος οφείλει να παρακολουθεί την καρδία του, τα πάθη, τα λάθη και τις επιθυμίες του. Επίσης έδωσε έμφαση στη σημασία της μνημόνευσης των ονομάτων, τη θεία φώτιση και τη μετάνοια, προτρέποντάς τον να έχει ως φάρο του τους βίους των αγίων Παπανικόλα Πλανά και Ιωάννου της Κροστάνδης. Ο πανιερώτατος έκλεισε τον λόγο του απευθυνόμενος στον π. Θωμά με την εξής παραίνεση: «Πρόσεξε να κρατήσεις τον πόθο της ιερωσύνης»!.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νέος πρεσβύτερος Θωμάς μοίρασε ως αναμνηστικό δώρο στους πιστούς την εικόνα της αγίας Θέκλας.