Αναζήτηση

Αντιμήνσιο Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

eikona-agiwn-morfou.jpg


eikona-agiwn-morfou.jpg


Ο άγιος Ιάκωβος ‘‘ο με συγχωρείτε

Αρχική Κατεχόμενη Μόρφου Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
en el fr
Κατεχόμενα Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
Αρχαιολογικός Χώρος Φιλιά Εκτύπωση
Κατεχόμενα Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
Από τα αρχαιολογικά και ανασκαφικά δεδομένα που έχουμε μέχρι σήμερα, αυτά μαρτυρούν ότι στην τοποθεσία Δράκος του χωριού αναπτύχθηκαν δυο σημαντικοί προϊστορικοί κυπριακοί συνοικισμοί.

Οι ανασκαφές για την ανεύρεση του αρχαιοτέρου συνοικισμού διενεργήθηκαν μεταξύ των ετών 1965 και 1970 από τη Βρετανική Αρχαιολογική Αποστολή του Πανεπιστημίου του Μπίρμιγχαμ και του Εδιμβούργου υπό τη διεύθυνση του καθηγητή T. Watkins.
Περισσότερα...
 
Τούμπα του Σκούρου Εκτύπωση
Κατεχόμενα Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
Η αρχαιολογική θέση Τούμπα του Σκούρου βρίσκεται στη βόρεια όχθη του ποταμού Όβγου, κοντά στην πόλη της Μόρφου. Η περιοχή αυτή από το 1974 βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Τούρκικων κατοχικών δυνάμεων. Οι αρχαιολογικές έρευνες στη θέση αυτή έγιναν από το 1971 - 1974 από την αρχαιολογική Αποστολή του Harvard University και το Museum of Fine Arts, Boston υπό τη διεύθυνση της Εmily T. Vermeule.
Περισσότερα...
 
Αρχαιολογικός Χώρος Αμπελικού Εκτύπωση
Κατεχόμενα Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
Το άμεσο συνοριακό περιβάλλον και η ευρύτερη περιοχή του χωριού Αμπελικού, από τη δυτική όχθη του ποταμού Άγιος Λιόντης μέχρι τα ψηλότερα κεντρικά σημεία της ανατολικής πλευράς του στενόμακρου βουνού με την ονομασία Αλέτρι, συνδέονται με δυο σημαντικούς προϊστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, που χρονολογούνται διαδοχικά στις τελευταίες φάσεις της Χαλκολιθικής εποχής και της Πρώιμης Χαλκοκρατίας.
Περισσότερα...
 
Θέατρο των Σόλων Εκτύπωση
Κατεχόμενα Μνημεία - Αρχαιολογικοί Χώροι
theatro solon Ο Ηρόδοτος αναφέρει ότι η πόλη των Σόλων κτίστηκε καθ' υπόδειξη του Σόλωνα, προς τιμή του οποίου δόθηκε στην πόλη το όνομα της. Οι Σόλοι υπήρξαν ένα από τα αρχαία βασίλεια της Κύπρου και το 498 π. Χ. έλαβε μέρος στην εξέγερση εναντίον των Περσών ενώ αργότερα έστειλε βοήθεια στο Μέγα Αλέξανδρο κατά τις εκστρατείες του στην Ανατολή. Η πόλη άκμασε κατά την Ελληνιστική, τη Ρωμαϊκή και την Πρωτο - Βυζαντινή περίοδο.
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

Σελίδα 1 από 2