Αναζήτηση

Διάφορα Κείμενα

Αντιμήνσιο Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου

eikona-agiwn-morfou.jpg


eikona-agiwn-morfou.jpg


Ο άγιος Ιάκωβος ‘‘ο με συγχωρείτε

Αρχική Διάφορα Κείμενα ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ (01/02.09.2021)
en el fr
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΜΑΝΤΟΣ (01/02.09.2021) Εκτύπωση

Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου και η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Καθεδρικού ναού του Αγίου Μάμαντος της κατεχόμενης κωμόπολης της Μόρφου πληροφορούν το ευσεβές χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι οι εορτασμοί προς τιμή του πολιούχου της Μόρφου Αγίου Μεγαλομάρτυρος Μάμαντος του Μυροβλύτου και θαυματουργού δεν θα πραγματοποιηθούν ούτε και φέτος στην υπό κατοχή Κωμόπολη της Μόρφου και φυσική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, λόγω των μέτρων πρόληψης έναντι του κορονοϊού SARS-COVID-2 που έχουν ανακοινωθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα οποία αφορούν στη διακίνηση από και προς τις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές.

 

Επ’ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάμαντος, θα τελεσθεί πανηγυρική ΥΠΑΙΘΡΙΑ Αγρυπνία προς τιμήν του στον υπό ανέγερση ιερό ναό του Αγίου Αυξιβίου Α΄ Επισκόπου Σόλων του θαυματουργού στην κοινότητα του Αστρομερίτη, χοροστατούντος του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου,  την Τετάρτη 1η  Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 19:30.  

 

 

Κατά την Αγρυπνία θα εκτίθεται σε προσκύνηση η παλαιά λειψανοθήκη του Αγίου Μάμαντος που επαναπατρίσθηκε προσφάτως, καθώς και αντίγραφο της ιεράς εικόνας του Χρυσοσώτηρος της Ακανθούς.

Οι ιερές ακολουθίες  του  Εσπερινού, του Όρθρου και  της Θείας Λειτουργίας θα μεταδίδονται σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση από το κανάλι του YouTube: ΟΜΙΛΙΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΟΡΦΟΥ και από τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό 4Ε .

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ

Ερχόμενοι από Λευκωσία φτάνοντας στον Αστρομερίτη προχωρούμε ευθεία περνώντας τα μόνα φώτα τροχαίας στην διασταύρωση με τον δρόμο προς το Τρόοδος. Περίπου στα 500 μέτρα, στρίβουμε δεξιά, και ο χώρος ανέγερσης του ναού ευρίσκεται σε απόσταση περίπου 300 μέτρων από την διασταύρωση.

Ερχόμενοι από Τρόοδος και φτάνοντας στον Αστρομερίτη, στρίβουμε αριστερά στα φώτα τροχαίας, και περίπου στα 500 μέτρα στρίβουμε δεξιά ως ανωτέρω.

 

Το πιο κάτω διάγραμμα απεικονίζει την διαδρομή σε σχέση με την κωμόπολη του Αστρομερίτη.