Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Ίδρυμα Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου Εκτύπωση
alt Το Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου λειτουργεί σύμφωνα με τους ισχύοντες νόμους και διοικείται από Διοικητικό Συμβούλιο που αποτελείται από πέντε μέλη με πρόεδρο τον εκάστοτε Μητροπολίτη Μόρφου.

Το κτίριο του Ιδρύματος βρίσκεται στην κοινότητα Περιστερώνας. Πρόκειται για μια παραδοσιακή διατηρητέα οικοδομή αστικού τύπου των αρχών του αιώνα (1914) που διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τον αρχικό χαρακτήρα με αρκετά αξιόλογα επιμέρους μορφολογικά στοιχεία. Βρίσκεται κατά μήκος ενός στενού δρόμου πλησίον της πεντάτρουλλης εκκλησίας των Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος.

Σκοποί του Ιδρύματος είναι η διάσωση, η συντήρηση, η συνέχεια και η προβολή της πολιτισμικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς, καθώς και η δημιουργία περιβαλλοντικής συνειδήσεως.

Οι στόχοι του Ιδρύματος πραγματοποιούνται με πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, πολιτισμικά κι εκπαιδευτικά προγράμματα, εκδόσεις, εκδηλώσεις, εργαστήρια μουσικής, χορού, αγιογραφίας, αρχειοθετήσεις φωτογραφικού και άλλου υλικού, διαλέξεις, διοργάνωση συναυλιών, εκθέσεων, συμμετοχή σε ευρωπαϊκά κι άλλα προγράμματα, κ.λπ.
 

Διεύθυνση:

Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος 4, 2731
Περιστερώνα Μόρφου

τηλ. 22823330-22823360
τηλεομ. 22823392
Email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.