Αρχική Πολιτιστικό Ίδρυμα Βυζαντινή Μουσική
en el fr
Σχολή Βυζαντινής Μουσικής Εκτύπωση

1. Γενικά


Για την πεδινή περιοχή της μητρόπολης, τα μαθήματα διεξάγονται στο χώρο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου (έναντι του ιερού ναού των αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα), τα οποία παραδίδονται από τον μουσικοδιδάσκαλο της μητρόπολης κ. Μάριο Αντωνίου.

Προς εξυπηρέτηση των ορεινών περιοχών της μητρόπολης (Σολέας και Μαραθάσας), από φέτος θα διεξάγονται μαθήματα ψαλτικής και στη Γαλάτα, από τον ιεροψάλτη κ. Ιωάννη Λέμπο.

Τα μαθήματα αφορούν σε παιδιά του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και σε όσους καλλίφωνους μεγαλύτερης ηλικίας και φύλου το επιθυμούν.2. Σχολικό έτος 2012 - 2013


Όσοι επιθυμούν να σπουδάσουν την «ιεράν αυτήν τέχνην», θα πρέπει να έλθουν σε επικοινωνία με τους υπευθύνους του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, στα τηλέφωνα που ακολουθούν, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου 2012. Το κόστος εγγραφής είναι €20, ενώ τα δίδακτρα ανέρχονται στο συμβολικό ποσό των €10 μηνιαίως (ή €100 κατ᾿ έτος).

Τα μαθήματα για τους αρχαρίους θα διεξάγονται στην πεδινή περιοχή κάθε Τρίτη και Παρασκευή, από τις 16:30 μέχρι τις 17:30, και το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012. Στην ορεινή περιοχή, οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Δευτέρα και Πέμπτη από τις 16:30 μέχρι τις 17:30, και το πρώτο μάθημα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012.3. Χορωδία «Άγιος Μάμας»


Για την επιπρόσθετη μόρφωση των μαθητών της Σχολής Ψαλτικής Τέχνης της Μητροπόλεως Μόρφου, έχει συγκροτηθεί η χορωδία «Άγιος Μάμας», η οποία στελεχώνεται από μαθητές που φοίτησαν ή εξακολουθούν να φοιτούν στη Σχολή.

Προς τούτο διεξάγονται ειδικά μαθήματα, κάθε Τετάρτη και ώρα 19:00 - 20:00 στο χώρο του Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Ιδρύματος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου στην Περιστερώνα. Για τη φετινή σχολική χρονιά, η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012.
Η χορωδία λαμβάνει μέρος σε διάφορες πανηγύρεις της μητρόπολης, ως επίσης και σε διάφορες εκδηλώσεις της.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με το Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου στο τηλ. 22823330, ή με τον κ. Μάριο Αντωνίου στο τηλ. 99351748, ή με τον κ. Ιωάννη Λέμπο στο τηλ. 99814884. 

Φωτογραφίες από τη συμμετοχή της Χορωδίας σε διάφορες εκδηλώσεις:

 

alt

 

alt