Αρχική Αρχιερατικές Περιφέρειες Νέα-Δραστηριότητες Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στις 11-18 Νοεμβρίου 2013, για το 22ο ετήσιο μνημόσυνο του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη
en el fr
Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή στις 11-18 Νοεμβρίου 2013, για το 22ο ετήσιο μνημόσυνο του Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη Εκτύπωση

Ο μακαριστός Γέροντας Ιάκωβος και η προσκυνηματική εικόνα του Οσίου Δαυίδ Η Ιερά Μητρόπολις Μόρφου διοργανώνει κι αυτή τη χρονιά προσκυνηματική εκδρομή με αφορμή το ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, ο οποίος εκοιμήθη στις  21 Νοεμβρίου 1991, στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυΐδ του Γέροντος στην Βόρειο Εύβοια.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

Μέρα 1η, Δευτέρα 11/11

Αναχώρηση στις 04:00 το πρωί από την Κακοπετριά για αεροδρόμιο Λάρνακας.  Αναχώρηση  με την πτήση των Κυπριακών αερογραμμών CY322 06:30 για  Αθήνα.  Άφιξη,  παραλαβή, μεταφορά στο Λουτράκι και επίσκεψη στο Μοναστήρι  του Οσίου Παταπίου που εκεί φυλάσσεται  το ιερό  σκήνωμα του Οσίου. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Μέρα 2η,Τρίτη 12/11

Πρόγευμα και αναχώρηση για το πανέμορφο Ναύπλιο για να θαυμάσουμε το Παλαμίδι, το Μπούρτζι και την  Ακροναυπλία.  Επίσκεψη στο Μοναστήρι της Παναγίας της Μαλεβής που στο καθολικό φυλάσσεται η θαυματουργή μυροβλύζουσα εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Μεταφορά στην περιοχή Αγίου Πέτρου Κυνουρίας και γεύμα δωρεάν, προσφορά του Πρακτορείου. Επίσκεψη  στην Αγία Θεοδώρα και κατεύθυνση προς Σπάρτη. Άφιξη στη Σπάρτη. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Μέρα 3η, Τετάρτη 13/11

Πρόγευμα και αναχώρηση για το Γύθειο και τη Μάνη και επίσκεψη στο φημισμένο Σπήλαιο του Δυρού με τους σταλακτίτες και τους σταλαγμίτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Μέρα 4η, Πέμπτη 14/11

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καστροπολιτεία του Μυστρά με τις πολλές εκκλησίες. Αναχώρηση για την όμορφη Μονεμβασιά και επίσκεψη στο κάστρο. Επιστροφή στην Σπαρτη.Διανυκτέρευση.

Μέρα 5η, Παρασκευή 15/11

Πρόγευμα και αναχώρηση  για τα Καλάβρυτα. Επίσκεψη στην Ιερά  Μονή  Αγίας Λαύρας, στο Μνημείο των Καλαβρυτινών, εκεί που οι Γερμανοί σκότωσαν εκατοντάδες άτομα και στο Μέγα Σπήλαιο. Κατεύθυνση προς Αίγιο και επίσκεψη  στην Παναγία  την Τρυπητή. Σταθμός στον Ισθμό της Κορίνθου για να δούμε το κανάλι και θα συνεχίσουμε για Λουτράκι. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Μέρα 6η, Σάββατο 16/11

Πρόγευμα και αναχώρηση για Χαλκίδα.  Σταθμός για καφέ. Κατεύθυνση προς Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο, όπου θα ψαλεί παράκληση στον Άγιο και στη συνέχεια δωρεάν γεύμα, προσφορά της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου.  Αναχώρηση για Ιερά Μονή Οσίου Δαυΐδ, τέλεση Εσπερινού και πορεία  προς το Ασκητήριο του Οσίου. Διανυκτέρευση στο μοναστήρι.

Μέρα 7η, Κυριακή 17/11

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία  και 22ο ετήσιο μνημόσυνο του Γέροντος Ιακώβου. Μετά το μεσημέρι κατεύθυνση  προς Ιερά Μονή Μακρυμάλλη στα Ψαχνά και αναχώρηση για Αθήνα. Άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Μέρα  8η, Δευτέρα 18/11

Πρόγευμα, τακτοποίηση αποσκευών στο λεωφορείο, ελεύθερος χρόνος.  Παραλαβή από σημείο στο κέντρο της Αθήνας, στις 13:00 και επίσκεψη στη Ραφήνα και στον Όσιο Εφραίμ.  Αναχώρηση για αεροδρόμιο  και αναχώρηση  με την πτήση CY337 στις 19: 05 με προορισμό τη Λάρνακα.  Άφιξη στη Λάρνακα στις 20: 40,  τέλος εκδρομής.

ΤΙΜΕΣ

Τιμή κατά άτομο, σε δίκλινο δωμάτιο €690. Προκαταβολή €300. Εξόφληση μέχρι 22 Οκτωβρίου 2013.  
Τιμή κατά άτομο σε μονόκλινο €820.

Η τιμή περιλαμβάνει

*Αεροπορικό Εισιτήριο Λάρνακα-Αθήνα-Λάρνακα (με Κυπριακές Αερογραμμές)

*Φόρους Αεροδρομίων

*Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις βάσει του προγράμματος

*Διαμονή για  2 βράδια στο Λουτράκι με πρόγευμα (Ξενοδοχείο ΒΑΚΟS3*)

*Διαμονή για  3 βράδια στην Σπάρτη με πρόγευμα (Ξενοδοχείο ΜΑΝΙΑΤΙS3*)

*Διαμονή για  1 βράδυ στην Αθήνα με πρόγευμα (Ξενοδοχείο PRESIDENT4*)

* Δύο (2) γεύματα, (στον Άγιο Πέτρο και στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο).

* Μεταφορά προς και από  το Αεροδρόμιο Λάρνακας.

Δεν περιλαμβάνονται

*Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

*Οποιαδήποτε ποτά στα φαγητά.

*Είσοδοι σε μουσεία, σπήλαια και λοιπούς χώρους.

Δηλώσεις συμμετοχής στην Ιερά Μητρόπολη Μόρφου κ. Παναγιώτη Καμμά τηλ.22932401, π. Ιάκωβο Καλογήρου τηλ. 99218298 και Κωνσταντίνο Παπαπολυβίου  τηλ. 99620057.