Αρχική Αρχιερατικές Περιφέρειες Νέα-Δραστηριότητες Εσπερινός Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Περιστερώνα
en el fr
Εσπερινός Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Περιστερώνα Εκτύπωση

Μετά από πρόσκληση του Κοινοτικού Συμβουλίου Φιλιάς, του Θρησκευτικού Ορθόδοξου Ιδρύματος Φιλιάς , της Εκκλησιαστικής Επιτροπής Αγίου Γεωργίου Φιλιάς σε συνεργασία με τη Εκκλησιαστική Επιτροπή Περιστερώνας Μόρφου και τις ευλογίες του Μητροπολίτου μας,  ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος τέλεσε στις 22 Απριλίου τον Πανηγυρικό Εσπερινό του Αγίου Γεωργίου στο ιερό ναό Αγίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα Μόρφου.

Ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου, έτυχε θερμής υποδοχής στη είσοδο της αυλής του ναού από τους Ιερείς την Εκκλησιαστική Επιτροπή Περιστερώνας όπως και των κατοίκων της Περιστερώνας ,των προσφύγων κατοίκων της Φιλιάς και των γύρω κοινοτήτων.

Τον Έξαρχο υποδέχθηκαν επίσης , οι κοινοτάρχες της Περιστερώνας και της Φιλιάς με τα λάβαρα της Φιλιάς και του Ιερού ναού .

Κατά τον εσπερινό ο Πανιερώτατος στην ομιλία του, επεξήγησε τη πρωινή Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής των Μυροφόρων συνδέοντας την με στο βίο και τη προσφορά του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Νικολάου καλωσόρισε επίσημα τον Μητροπολίτη στο Ναό και στη Κοινότητα και του πρόσφερε ως αναμνηστικό δώρο την Εικόνα Πάντων των εν Περιστερώνη τιμωμένων Αγίων.

Στο τέλος έγινε λιτανεία γύρω από τον αρχαιοπρεπή ναό όπου μετέφεραν τη εικόνα του Αγίου Γεωργίου Φιλιώτες καθώς και την εικόνα της Αναστάσεως. Της Λιτανείας προπορεύοντο τα λάβαρα της κοινότητας Φιλιάς καθώς και λάβαρα του Ναού όπως και η Ελληνική σημαία.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού ομάδα Φιλιωτών τραγούδησαν το παραδοσιακό Φιλιώτικο τραγούδι του Αγίου Γεωργίου.

Τέλος η Εκκλησιαστική επιτροπή Περιστερώνας παρέθεσε κέρασμα σε όλους τους των προσκεκλημένους στο Αρχονταρίκι του Ιερού Ναού.