Αρχική Αρχιερατικές Περιφέρειες Νέα-Δραστηριότητες Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου των Ξαλώνων στην κατεχόμενη Κάτω Ζώδια (10.4.2018)
en el fr
Αρχιερατική θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου των Ξαλώνων στην κατεχόμενη Κάτω Ζώδια (10.4.2018) Εκτύπωση

Mε τον προσήκοντα σεβασμό Ζωδιάτες, Μορφίτες, πρόσφυγες και πιστοί από τις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου συμμετείχαν στην αρχιερατική θεία Λειτουργία που τελέστηκε στο κατεχόμενο ιερό εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου των Ξαλώνων στην κατεχόμενη Κάτω Ζώδια στις 10 Απριλίου 2018, προισταμένου του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου.


Ο Μητροπολίτης Μόρφου στο κήρυγμα του ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Εμείς οι πρόσφυγες δεν έχουμε να πιαστούμε από πουθενά, εκτός από τη δύναμη της πίστεως στο θαύμα της Αναστάσεως, που παραλάβαμε από πάππους και προπάππους που σήμερα μνημονεύσαμε. Με αυτήν την ανόθευτη Ορθόδοξη πίστη να πορευτούμε και να αφεθούμε στην πρόνοια του Θεού, διότι εάν παρατείνεται ο χρόνος της δοκιμασίας μας είναι για να σταματήσουμε να ελπίζουμε στα σχέδια των ανθρώπων και να εμπιστευτούμε το ένα και μοναδικό, απελευθερωτικό σχέδιο του Θεού που ήδη άρχισε και ζούμε».

Φωτογραφίες από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου Ξαλώνων στην κατεχόμενη Κάτω Ζώδια (10.4.2018)

Ιστορικό του εξωκκλησιού Αγίου Γεωργίου Ξαλώνων (ή Αξαλόνου ή Ξαλωνίτη) Κάτω Ζώδιας