Αρχική Αρχιερατικές Περιφέρειες Νέα-Δραστηριότητες Εσπερινός του Χρυσοσώτηρος με τους πρόσφυγες από την Πέτρα
en el fr
Εσπερινός του Χρυσοσώτηρος με τους πρόσφυγες από την Πέτρα Εκτύπωση

Χρ. Χατζηχριστοδύλου

Εσπερινός του Χρυσοσώτηρος με τους πρόσφυγες από την Πέτρα, ιερός ναός Παναγίας της Σκουριώτισσας, Σκουριώτισσα 2016 Παραμονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο μοναστήρι της Παναγίας της Σκουριώτισσας στη νεκρή ζώνη, δίπλα στο ομώνυμο μεταλλείο, με αρχιερατικό εσπερινό από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο.

Το μοναστήρι είναι πολύ κοντά στο κατεχόμενο χωριό Πέτρα, του οποίου ο κεντρικός ναός τιμάται στη Μεταμόρφωση. Το χωριό είναι ακατοίκητο εδώ και 42 χρόνια και ο ναός όπως φαίνεται από τη Σκουριώτισσα.

Η μοναδική τοιχογραφία που σώζεται στην Παναγία Σκουριώτισσα απεικονίζει τον Μωυσή από τη παράσταση της Μεταμόρφωσης και "βλέπει" προς βορρά, όπου και το χωριό Πέτρα. 

Η εκκλησία του Χρυσοσ'ωτηρος στην κατεχόμενη Πέτρα, 2016 Εσπερινός του Χρυσοσώτηρος με τους πρόσφυγες από την Πέτρα, ιερός ναός Παναγίας της Σκουριώτισσας, Σκουριώτισσα 2016 Εσπερινός του Χρυσοσώτηρος με τους πρόσφυγες από την Πέτρα, ιερός ναός Παναγίας της Σκουριώτισσας, Σκουριώτισσα 2016 Εσπερινός του Χρυσοσώτηρος με τους πρόσφυγες από την Πέτρα, ιερός ναός Παναγίας της Σκουριώτισσας, Σκουριώτισσα 2016