Αρχική Αρχιερατικές Περιφέρειες Νέα-Δραστηριότητες Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού στις κοινότητες Περιστερώνας και Αστρομερίτη (Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014)
en el fr
Το ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού στις κοινότητες Περιστερώνας και Αστρομερίτη (Κυριακή, 23 Νοεμβρίου 2014) Εκτύπωση

 Ο άγιος Λουκάς ο γιατρός Η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει σε όλους τους πιστούς, ότι θα έχουμε τη μεγάλη τιμή και ευλογία να φιλοξενήσουμε στην περιοχή μας τεμάχιο του ιερού λειψάνου του μεγάλου νεοφανούς Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Κριμαίας (1877-1961), του ιατρού και θαυματουργού, το οποίο θα μεταφερθεί σ᾽ εμάς από την επιτροπή του υπό ανέγερση ιερού ναού του Αγίου στη Λεμεσό.

Η άφιξη και υποδοχή του ιερού λειψάνου θα γίνει στον ιερό ναό Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος Περιστερώνας το πρωί της Κυριακής, 23 Νοεμβρίου, στις 7:15 π.μ. Μετά την υποδοχή, θα ακολουθήσει ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής, κατά τη διάρκεια των οποίων θα τελεσθεί η εορτή του Αγίου και θα ψαλεί η Ακολουθία του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο ως άνω ναός της Περιστερώνας θα παραμείνει ανοικτός καθόλη την ημέρα, για να δοθεί η ευκαιρία να προσκυνήσουν οι πιστοί. Όσοι επιθυμούν, μπορούν να γράψουν τα ονόματά τους ως εορταστές του Αγίου και για ιερή Παράκληση προς αυτόν.

Το ιερό λείψανο θα αναχωρήσει από τον ναό της Περιστερώνας στις 3:30 το απόγευμα και θα μεταφερθεί στον ναό του Αγίου Αυξιβίου στον Αστρομερίτη, όπου θα τελεσθεί Παράκληση προς τον Άγιο Λουκά στις 4:00 το απόγευμα.

Με την ευκαιρία της έλευσης του ιερού λειψάνου του Αγίου Λουκά του ιατρού, προτρέπουμε όλους τους πιστούς να προσέλθουν να το προσκυνήσουν και, επικαλούμενοι τη χάρη του Αγίου, να πάρουν την ευλογία του.