Αρχική
en el fr
ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΑΛΑΤΑΣ Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

(31.05-01.06.2013)
 
Φέρεται σε γνώση των ευσεβών Χριστιανών ότι, με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, θα τελεσθεί συν Θεώ αγρυπνία στον Ιερό Ναό της Παναγίας στο χωριό Γαλάτα (κεντρικό Ναό του χωριού) την Παρασκευή, 31η Μαΐου προς Σάββατο, 1η Ιουνίου 2013, που θα αρχίσει στις 8 μ.μ., και της οποίας θα προστεί ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, συμπαραστατούμενος από κληρικούς της Μητροπόλεως μας.
Η αγρυπνία αυτή οργανώνεται, με αφορμή τον πρόσφατο τραγικό θάνατο σε τροχαίο ατύχημα των νεαρών παιδιών Γιώργου Χρυσή και Χριστοφόρου Χριστοφόρου από τη Γαλάτα, των οποίων και θα τελεσθεί το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο. Στο μνημόσυνο θα μνημονευθούν ακόμη οι κατά τα τελευταία έτη κοιμηθέντες σε ατύχηματα κάτοικοι Γαλάτας και ευρύτερα της Σολέας. Παράλληλα, θα γίνει παράκληση υπερ υγείας του σοβαρά τραυματισμένου στο ίδιο ατύχημα Παναγιώτη Βλάχου. 
 
Κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας θα εκτεθούν σε προσκύνηση η ιερά Εικόνα Πάντων των εν τη Μητροπόλει Μόρφου Διαλαμψάντων Αγίων, καθώς και τα εξής ιερά λείψανα Αγίων της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου: Αγίου Σωζομένου (Ναού Παναγίας Γαλάτας), τιμία κάρα Αγίου Ιωάννου Λαμπαδιστού και λείψανο Τιμίου Προδρόμου (Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου Λαμπαδιστού), κάρα Οσίου Κυριακού Ευρύχου (Ναού Αγίου Γεωργίου Ευρύχου), Αγίου Χαραλάμπους (ομώνυμου Ναού Δένειας), τιμία κάρα αγίου Κυπριανού (ομώνυμου Ναού Μενοίκου), Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου (Μονής Αγίου Νικολάου Ορούντας), Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ (ομώνυμου Ιερού Ησυχαστηρίου Σκουριώτισσας) και Αγίου Επιφανίου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Κύπρου (Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου). Τα ιερά αυτά λείψανα θα περιαχθούν σε λιτανεία και θα ακολουθήσει Δέηση, ώστε με τις ευπρόσδεκτες πρεσβείες αυτών και της Παναγίας Θεοτόκου Μαρίας δυσωπούμενος ο Φιλάνθρωπος Θεός, αναπαύσει τις ψυχές των βιαιοθανόντων αδελφών μας εν τόπω Παραδείσου και διαφυλάσσει με την Πατρική του Πρόνοια και Χάρη τους κατοίκους της περιοχής Σολέας.