Αρχική
en el fr
Πανηγυρικός Εσπερινός Αγίου Αντωνίου Μασσάρων, στην Περιστερώνα Εκτύπωση
agiou-antwniou-massarwn-2013 Οι κάτοικοι της κατεχόμενης κοινότητας των Μασσάρων,  τίμησαν τη μνήμη του Αγίου Αντωνίου, πολιούχου της τοπικής κοινότητας,  για 39η χρονιά στην προσφυγιά, στον ιερό ναό των Οσίων Βαρνάβα και Ιλαρίωνος στην Περιστερώνα Μόρφου.

Ηχητικό

Στην ακολουθία του πανηγυρικού  Εσπερινού χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο οποίος στο κήρυγμα του μεταξύ άλλων τόνισε τον πλούτο της πνευματικής ύπαρξης του Αγίου Αντωνίου και σημείωσε ότι «η μεγαλύτερη ένδειξη πλούτου δεν είναι η επάρκεια των αγαθών, αλλά το ότι υπάρχει  προοπτική μετά τον θάνατο μας, δηλαδή  δεν τελειώνει ο βίος μας σε έναν τάφο. Αφού ο Κύριος μας, Ιησούς Χριστός, διά του δικού του θανάτου νίκησε τον θάνατο, κι έδωσε σε όσους μεταλαμβάνουν το αναστημένο σώμα Του, την πίστη και την προσδοκία της δικής τους ανάστασης και αιώνιας ζωής ». 

agiou-antwniou-massarwn-2013 Μετά το πέρας του πανηγυρικού Εσπερινού ακολούθησε η Ετήσια Παγκοινοτική Πολιτιστική Εκδήλωση  της Κατεχόμενης Κοινότητας Μάσσαρι, στην Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Περιστερώνας. Στην εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Γιαννάκης Ομήρου, ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Βασίλειος Παπαϊωάννου, ο Έπαρχος Λευκωσίας κ. Αργύρης Παπαναστασίου, ο Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος, ο Δήμαρχος Μόρφου κ. Χαράλαμπος Πίττας, ο Αιδεσιμότατος Χρυσόστομος Παπαλέξη- Μάσσαρι Ρόδου και κυρίως ομιλητής ήταν ο Κοινοτάρχης Μασσάρων Δρ Ελευθέριος Αντωνίου. Στη συνέχεια ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα.  
 

Ηχητικό