Αρχική
en el fr
Παραδόθηκαν τα τρόφιμα στην Ελλάδα Εκτύπωση

alt των π. Χριστοφόρου Δημητρίου και π. Κυριακού Παπαγιάννη

«Έρχου και ίδε», με αυτό λόγιο  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας υπεδέχθη την αντιπροσωπεία των ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, οι οποίοι με ευλογία του Μητροπολίτη Μόρφου κ. Νεοφύτου επισκέφθηκαν από τις 12 μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου ε.έ. τις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου και η έδρα της Μητροπόλεως Νεαπόλεως.

Σκοπός της επίσκεψης των ιερέων ήταν «ιδίοις όμμασι» να γνωρίσουν και να μεταφέρουν στον Πανιερώτατο και τους πιστούς της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου το κλίμα και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση που διέρχεται. alt

Στη συνάντηση που είχε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας ενημέρωσε τους πατέρες με κάθε λεπτομέρεια για το όλο φιλανθρωπικό έργο που έχει αναλάβει η Μητρόπολή του. Αναφέρθηκε για τα 20 ενοριακά συσσίτια που λειτουργούν στη Μητρόπολη και τα οποία τρέφουν καθημερινά 2500 χιλιάδες πεινασμένα στόματα. Επίσης, αναφέρθηκε στα δέματα από τρόφιμα πού προσφέρουν σε νοικοκυριά που έχουν άμεση ανάγκη.

alt Επισκέφθηκαν, συνοδευόμενοι από τον άμεσα υπεύθυνο του όλου έργου της φιλανθρωπίας Πανοσιλογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Παρθένιο Μαχαιριώτη (Κύπριο στην καταγωγή),  τα συσσίτια και μίλησαν με τις εθελόντριες που ως άλλες «διακόνισσες» ετοιμάζουν τα γεύματα και τις τράπεζες αγάπης.

Ο π. Παρθένιος είναι ο άνθρωπος που παρέλαβε και το προϊόν του εράνου που διεξήγαγε η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου, περί τους 25 τόνους τρόφιμα, και εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια τον τρόπο διάθεσή τους στα συσσίτια.

Εν κατακλείδι, οι πατέρες έγιναν αποδέκτες των θερμών ευχαριστιών τόσο του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα, των συνεργατών του και κυρίως όμως απλών ανθρώπων μικρών και alt μεγάλων.

Τις ευχαριστίες αυτές και τις εμπειρίες πού έζησαν στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης οι πατέρες θα τις μεταφέρουν στο ποίμνιο της Μητροπόλεως Μόρφου σε εκδήλωση πού διοργανώνουν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Μόρφου και ο Σύνδεσμος Φιλανθρωπίας Γυναικών, στις 4 Μαρτίου και ώρα 3:30 μ.μ. στο «Πολιτιστικό Κέντρο»της κοινότητας Αστρομερίτη, όπου ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου κ. Νεόφυτος θα παρουσιάσει τον απολογισμό του εράνου.